Impreuna protejam natura! | Vitantis Shopping Center

Impreuna protejam natura!

crf 1120x330

  Fiecare gest conteaza!

Green Group şi Carrefour România au inaugurat pe 31 iulie 2014, in parcarea Vitantis Shopping Center, o statie inteligenta de preluare a deşeurilor direct de la consumatori, sistemul fiind numit SIGUREC.

Bucureştenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deşeuri: PET-uri, doze de aluminiu, recipienți din sticlă, echipamente electrice şi electronice, baterii, hârtie, folii de plastic, recipienți de polistiren sau diverse tipuri de ambalaje de plastic. Materialele reciclabile ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România.

Green Group și Carrefour oferă utilizatorilor sistemelor SIGUREC recompense sub forma unor vouchere de cumpărături valabile în hipermarketul CarrefourVitantis. De exemplu, pentru un frigider, consumatorii vor putea primi un bon de reducere de până la 80 de lei, în funcție de greutate.

Totodată, valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valorează 3 bani, un kg de hârtie sau carton 11 bani, iar sticla 1 ban. Toate valorile sunt returnate sub forma unor bonuri de reducere la cumpărături, în funcție de cantitatea colectată.

Lupta împotriva poluării și a risipei resurselor naturale face parte din angajamentul Carrefour pentru o dezvoltare sustenabilă în România. Ne bucurăm că prin colaborarea cu Green Group le oferim românilor posibilitatea de a lupta împreună cu noi pentru  protejarea mediului dar și pentru crearea unor obiceiuri de consum prietenoase cu natura. Un mediu sănătos este una din dorințele noastre, acesta fiind esențial pentru o viață mai bună pentru clienții noștri și pentru comunitățile în cadrul cărora ne desfășurăm activitatea”, a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing al Carrefour România.

Totodată, stațiile de colectare SIGUREC oferă utilizatorilor posibilitatea de a susține activ o serie de cauze sociale. Astfel, cei care aduc deșeuri la SIGUREC, pot alege să transfere valoarea bonului valoric primit către organizația HOSPICE Casa Speranței, cea mai importantă organizație din România care oferă servicii specializate de îngrijire pentru persoanele care suferă de boli în stadii terminale sau limitatoare de viață.

Aceste acțiuni de colectare a deșeurilor fac parte din Acordul Voluntar semnat între Ministerul Mediului și Schimbărilor climatice, Green Group, Ecopaper Zărnești SA, Romcarbon SA și Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), și au ca scop facilitarea procesului de colectare și reciclare a deșeurilor de la consumatori și micșorarea volumului de deșeuri care ajung în gropile de gunoi.